• Laat jouw doelgroep lekker lezen!

  Van een enkel artikel tot een compleet (online) magazine dat jou dichtbij je lezer brengt: ik, Pras Weijers, maak het voor je, deskundig alleen of in een team van de beste schrijvers, fotografen, filmers en vormgevers.


Dit doe ik graag voor je

Journalistiek

Geschoold en ervaren in de kneepjes van het journalistieke vak. Reportages, interviews, nieuwsberichten, profielen, portretten – helder geschreven, prettig leesbaar, effectief. ‘Hoe minder woorden hoe beter’, is mijn motto. Voor print en online, voor ondernemer (b-2-b) en consument.

Copywriting

Met journalistieke methoden en een goed gevoel voor jouw boodschap bereiken we hart en hoofd van je klant. De web-, folder- en brochureteksten, persberichten en promotionele artikelen vertellen precies wat jij bedoelt. Voor (online) sponsored magazines, in- en externe relatiemedia en meer.

Interim (hoofd)redactie

Op zoek naar een tijdelijke invulling op de redactie? Als ex-redacteur en hoofdredacteur in vaste dienst van het vakmagazine Kosmetiek stap ik zó bij je binnen en leid ik de redactionele processen. En ben ik ook zó weer weg, als de zieke of zwangere medewerker terugkomt.

Eindredactie

Spelfouten, typefouten, stijlfouten: ze irriteren de lezer en geven je niet direct een slim imago. Ik redigeer jouw teksten en maak er een goed leesbaar en professioneel ogend geheel van.

(Cross)mediaconcepten

Jouw lezer of klant bereik je via meerdere kanalen. Samen denken we over de inzet van print en online en hoe we die twee elkaar kunnen laten versterken.

Vertalingen

Soms heb je presentaties, brochures of folders die voor een vertaling uit het Engels net even wat meer vakgerelateerde expertise vragen dan een doorsnee vertaler heeft. Mijn expertise ligt op medisch-cosmetisch gebied; ik zet het Engels om in correcte Nederlandse vaktaal.

 

Wie ben ik?

NU

 • Freelance journalist en copywriter
 • Business-to-business, business-to-consumer, off- en online
 • Thuis in alles en in professionele beauty en het bedrijfsleven in het bijzonder
 • Goede luisteraar, goede vertolker, echte meedenker
 • Snel en professioneel

Kijk ook even op mijn profiel op LinkedIn!

VOORHEEN

 • Hoofdredacteur Kosmetiek en Beauty Xpert
 • Redacteur Kosmetiek
 • Freelance journalist b-2-b
 • Afgestudeerd aan de School voor Journalistiek (nu Hogeschool Utrecht)
 • Student Culturele Antropologie GU Amsterdam

EN OOK NOG

 • Gek op Rotterdam, zingen, hardlopen, basic kamperen en door de natuur struinen met de hond én op lekker koken en eten
 • Gedreven om er voor jou het allerbeste uit te halen
 • Gezond perfectionistisch (jawel, dat bestaat wel)

“Enthousiast, helder en zeer professioneel in haar teksten en als persoon! Heerlijk om met iemand te werken die aan een half woord genoeg heeft en zich helemaal kan inleven in de klant. Pras is sterk in zowel de journalistiek redactionele kant als in het creatief meedenken over de invulling en aanpak van diverse mediavormen. Vertel haar wat je wil bereiken, in welke stijl en voor welke doelgroep en je krijgt een verrassend idee. Schrijven is haar passie en dat bewijst ze keer op keer. Pras is een meester in het schrijven van een heldere boodschap en inspirerende artikelen. Wij werken binnen onze uitgeverij al jaren op een erg prettige manier met haar samen en hopen dit nog lang te doen!” Corina Kuipers, uitgever It’s Amazing Business Communication

“Al jaren schakelen wij Pras tot volle tevredenheid in voor het schrijven van artikelen voor ons vakblad Franchise+. Of het nu gaat om een coverstory, een Woman in charge, een Franchise and the City of een interview met een franchisegever of franchisenemer, Pras weet altijd met haar objectieve beoordeling, professionaliteit, kennis en enthousiasme een interessant en goed leesbaar verhaal voor ons te maken.” Riekie van Maaren, bladmanager Franchise+

“Pras heeft aan een half woord genoeg om een pakkende tekst te maken. Zij spreekt echt onze taal en de taal van de lezers waardoor de boodschap overkomt. En ze staat voor je klaar.” Anouk Geurts, managing director A/N/G Cosmetics

“Voor een aantal van onze klanten werk ik samen met Pras. Pras leest zich goed in en is betrokken bij de klant. Ze weet met een paar steekwoorden een goede commerciële tekst te schrijven. Ze is snel, accuraat en beschikt over een gezonde dosis humor. Kortom, een prettige persoonlijkheid om mee te werken!” Sonja Nieuwenhuis, accountmanager Giesbers Retail Communicatie

“Als marketing manager was ik op zoek naar een tekstschrijver die zich volledig in kan leven in de organisatie en weet waar ze over schrijft. Mede dankzij enkele tips uit de branche ben ik bij Pras terecht gekomen met als resultaat schitterende nieuwe professionele prospectie en consumentenbrochures en teksten voor de website. Heerlijk om met deze dame samen te werken.” Alexander de Vries, (ex-)marketing manager LOOkX Group


Storytelling

Als medeoprichter en lid van de coöperatie U.A. Bedrijfsverhaal.nu richt ik me op het naar boven halen van jouw unieke (bedrijfs)verhaal – storytelling. Samen met tekstschrijver Loes Schrijver en technisch vormgever Karin Storm – en een omringend team van vormgevers, fotografen en filmmakers – zetten we jouw verhaal om in een (online) magazine, een boek, een brochure of een film. Of in een crossmediaal concept natuurlijk! Kijk op Bedrijfsverhaal.nu.

Bel gewoon even!

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Van Ruysdaellaan 38
3117 XT Schiedam

T 010 – 426 25 19
M 06 – 401 960 64
K.v.K. Rotterdam 24365581

Privacybeleid